Accept Cookies?
Provided by OpenGlobal E-commerce

Arnhems Oorlogsmuseum 40-45

De Tweede Wereldoorlog in beeld, altijd actueel en met een grote collectie vindt u in het Arnhems oorlogsmuseum een uniek historisch overzicht

Dutch Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish English French German Greek Hebrew Hungarian Indonesian Italian Japanese Korean Norwegian Persian Polish Romanian Russian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh

 

 

 


Het Arnhems Oorlogsmuseum


Het Arnhems Oorlogsmuseum opende voor het eerst haar deuren voor het grote publiek op 27 mei 1994. Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Op verscheidene plaatsen in de wereld zijn oorlogsmusea gevestigd waarin collecties zijn ondergebracht die zijn gericht op bepaalde perioden of specifieke gebeurtenissen uit die tijd.

Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

De collectie is mede mogelijk gemaakt door particulieren die in het bezit zijn van unieke materialen. Het museum krijgt met regelmaat schenkingen van dergelijke materialen en voorwerpen van mensen die graag willen dat hun schenking met liefde en zorg tentoongesteld wordt voor een breed publiek.
Deze schenkingen leveren een bijdrage aan het voortbestaan van het museum en aan het vermeerderen van de kennis over de oorlogsjaren bij jong en oud. Wij zorgen er daarom voor dat de herinnering aan de tweede wereldoorlog voor de toekomst en komende generaties zeker wordt gesteld en voor altijd wordt gekoesterd.
Het gebeurt regelmatig dat mensen naar ons museum komen of een e-mail sturen met foto's van diverse materialen uit deze periode. Niet alleen uit Nederland, Duitsland of Engeland maar ook uit andere landen die betrokken waren bij de Tweede Wereldoorlog.Met alle aanwezige kennis is de kans groot dat wij uw voorwerp kunnen identificeren. Wij doen niet aan waardebepaling of taxaties van voorwerpen. Wel organiseren wij regelmatig taxatiedagen (zie de agenda) en dan bent u van harte welkom.


             


TERUG IN DE TIJD


Als u het museum binnenkomt, waant u zich direct terug in de tijd. In het museum worden namelijk situaties, zoals die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben voorgedaan, zo nauwkeurig mogelijk gevisualiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bezetter van toen een blik om de hoek van de deur werpen of kijken hoe de Nederlandse bevolking zich door deze moeilijke tijd heen sloeg in afwachting van de bevrijding.
Maar het museum heeft nog veel meer voor u in petto.
De medewerkers/vrijwilligers van het museum staan altijd klaar om u persoonlijk rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden.
Dit is wat het Arnhems Oorlogsmuseum zo uniek maakt.


Wilt u na de rondleiding een kopje koffie drinken of nog even napraten? Dat kan allemaal in de kantine van het museum.
Hier is ook een winkeltje waar een klein aantal souvenirs wordt verkocht, zoals kalenders, stickers en ansichtkaarten.


Museumcafé open voor verenigingen

In het voorjaar van 2006 heeft ons museum haar museumcafé geopend. U kunt met uw vereniging gebruik maken van onze faciliteiten. Zowel in het café als op het buitenterrein kunt u aan een breed publiek uw vereniging promoten of demonstraties geven.

Het museumcafé is onderdeel van het Arnhems Oorlogsmuseum en is centraal gelegen aan de rand van de Veluwe met als buren Burgers ZOO, het Nederlands Openluchtmuseum en Nationaal Park "De Hoge Veluwe".

Het museumcafé is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 026 - 442 09 58 en vragen naar Eef Peeters.

In het menu vindt u meer onderwerpen van ons museum
        De Tweede Wereldoorlog in beeld, altijd actueel en met een grote collectie vindt u in het Arnhems oorlogsmuseum een uniek historisch overzicht.

Stichting Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 Kemperbergerweg 780 6816 RX Arnhem Nederland Telefoon: 026 44 20 958 Fax 026 4821350
KVK nr. 41052649   BTW nr. 803731309B01   RSIN: 803731309
Bankrekningnr. NL62ABNA0535586108 Stichting Arnhemsoorlogsmuseum 40/45
BIC: ABNANL2A

Copyright Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 © 2014. All Rights Reserved.